vrijdag 17 maart 2017

De tweede week

Maandag

Deze week stond er al een speciale dag op het programma... Vaderdag kwam eraan! We gingen daarom onmiddellijk aan de slag. Tekeningen maken, hartjes vol rode verf stempelen, ... onze papa's werden in de watten gelegd! We schilderen ook als echte kunstenaars een prachtschilderij dat jullie allemaal thuis al konden bewonderen. 
Hier kan je kijken naar "the making of"


We namen ook nog foto's voor op de kaart voor onze papa's (of mama's). Wij kunnen al poseren als echte fotomodellen! ๐Ÿ˜‰๐Ÿ’—Dinsdag

Misschien heb je het al gezien... wij hebben een nieuw vriendje in onze klas! Welkom Muhammed! 


Dinsdag gingen we verder op ontdekking in de klas. We ontdekten een speciale tafel... die licht gaf! De lichttafel is groot succes! We spelen er heel graag mee.De tafel is al bijna te klein voor ons allemaal! 


Op dinsdag kwamen er ook weer andere kindjes in onze klas spelen. Deze keer was juf Marina op bijscholing en kregen wij 3 extra vriendjes om mee te spelen! We bouwden onder andere samen een super grote toren en kwamen goed overweg met elkaar.
In de namiddag gebeurde er iets heel gek... Er kwam een toneel in de klas! Opeens  kwamen er allemaal werkmannen binnengevallen. Ze vertelden dat er een verstopping was in onze klas en dat ze die moesten komen maken. Ze hadden gekke hoeden, instrumenten en een speciaal doek mee. Spijtig genoeg zijn er hier geen foto's van om de magie niet te verpesten ๐Ÿ˜‰

Het toneel viel bij onze beertjes nog niet helemaal in de smaak, maar al bij al hebben we dat goed gedaan! 

Woensdag

Woensdag = fruitdag! Alleen was het deze keer geen fruit... maar worteltjes! We hebben allemaal geproefd, je kan zien aan de foto's bij wie het smaakte en bij wie niet ๐Ÿ˜€


Er stond nog iets geks in onze klas deze week; een zandbak met geen zand, maar kurken erin! We konden experimenteren met de kurken; potjes vullen & legen, de kurken door buizen laten rollen enzovoort. 

Donderdag

Donderdag lagen er gekke zakjes in de klas, gevuld met verf! We gingen op ontdekking en 'schreven' erop met wattenstaafjes. We voelden eraan, wat voelde dat gek! En onze handen werden er niet vuil van ๐Ÿ˜ฎHerinner je je nog de gekleurde buizen waar we de pomponnetjes in moesten steken? Een deugniet had ze allemaal van de muur getrokken... Maar toen ik eventjes niet keek, was Sakina ze allemaal mooi terug aan de muur aan het kleven, zo leuk om te zien. Kijk maar mee!

Samenspelen kunnen wij ook al, de foto's zijn het bewijs! ๐Ÿ’•

Maar donderdag was het vooral prachtig weer! Wij trokken naar buiten en ontdekten de tuin, die vlak aan onze klas is.Vrijdag

En de laatste dag van de week was weeral daar!
We speelden vandaag een spelletje om onze kleuren al wat te oefenen, dat konden we al goed! 
We speelden in de klas en maakten nog allemaal samen een schilderij door met kurken te stempelen op een heel groot papier. 


Zo, het was weer een leuke week vol nieuwe ervaringen & fijne momenten. 
Tot volgende week! ๐Ÿ’‹

Geen opmerkingen:

Een reactie posten