maandag 22 mei 2017

Thema de baby

Thema de baby! πŸ‘Ά

Deze week stond helemaal in thema van baby's. Onze berenvrienden vinden de popjes in de klas zo fijn, daar moesten we wat meer over te weten komen! Kijk maar mee naar onze avonturen!


We gingen eerst eten voor onze baby's snijden: met een plastic mesje in de plasticine snijden. Er was ook heel speciaal zand in onze klas deze week... Kinetisch zand! Dat kleeft wat meer aan elkaar dan gewoon zand en voelt heel zacht aan. 


Het was afgelopen week ook zo'n mooi weer! Tijd om buiten ons fruit of koekje op te smullen. En wie al klaar is, kon zich al uitleven in de tuin! 🌳🌿


Nu waren de kleertjes van de baby's toch wel heel vuil geworden van al dat knoeien met het eten! Tijd om ze te wassen dus!Even geen schortjes meer... dan maar even spelen in het speciale zand!


Kleertjes proper? Ophangen aan de wasdraad om te kunnen drogen!


Moeilijk hoor, die wasknijpers! Ondertussen zorgen we als volleerde mama's en papa's voor onze baby'sPiep! De jongens maakten een eigen kamp en bouwden een leuke blokkentoren In het zonnetje schilderen met water op de muur, dit vinden we zo leuk! 


We gingen samen spelen met de klas van juf Ilse. Water in de aanslag!

Warm weer = drinken drinken drinken! Danstalenten zat in de klas! Op woensdag was het fruit deze week kiwi! We voelden eerst eens aan deze zachte, harige vrucht. De kiwi viel goed in de smaak!We hadden ook een Γ©chte maxi cosi in de klas deze week, daar pasten wij zelfs nog bijna in! Dit vonden we zo tof, heen en weer schommelen!Een kijkje in de klas... als we even moeten wachten op elkaar (toiletbezoek/ ...) lezen wij een boekje in het kringetje. De rolletjes schilderen voor onze rammelaars! Joepie! Wij gaan koken! We maken allemaal samen fruitpap. 🍎🍌🍊


Banaan raspen, daarna de appel, ...
En appelsienen persen! Dit was de hit van de dag πŸ˜„


Het geluid van de elektrische pers vonden we zo grappig!

Proeven maar!Nadien deden we samen de afwas. Zelfs afdrogen kunnen wij al supergoed! 


En toen was het tijd voor het schoolfeest! Alle kleuters hebben het heel goed gedaan, het was een top-optreden! Ook een dikke dankjewel aan alle mama's, papa's, ... om te komen! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten