zondag 7 mei 2017

Thema dozen & gaatjes


Deze week stonden er allemaal dozen in onze klas. Tijd om op ontdekking te gaan!In de zandtafel zat geen zand, maar doosjes! Openmaken, terug toedoen, kleinere doosjes in grotere passen etc. De grote dozen ontdekken: erin kruipen, openmaken, ... 


Een kleine preview: we oefenen volop voor ons optreden op het schoolfeest! Wij doen dit samen met de andere instapklas, de bijenkorf van juf Ann. 


Mijn publiek zit klaar, tijd voor Tiktak! Bij tiktak speelt de juf in het thema met materiaal op de bekende muziekjes van Tiktak. De kleuters kunnen alles mee beleven, ontdekken en verwoorden. 
Deze keer ging het uiteraard over doosjes. De kleuters vinden dit heel fijn om naar te kijken. 

We proberen een memory met doosjes!


In onze parels zitten gaatjes, die kunnen we rijgen! 
Meer leren over groot en klein: waar passen we makkelijk in - welke doos is te klein? 


Tekenen in een doos - het is eens iets anders dan op papier! Dit vonden we superleuk. We leren zo ook om te delen en samen te werken. 


Woensdag aten we fruit: deze week was het een meloen! Eerst eens kijken en voelen aan een ongeschilde meloen. 


Samen een toren bouwen (en omverwerpen). 


Eén beertje in elk gaatje steken. 


Doosjes openmaken, de beertjes erin steken en terug dichtmaken. De doosjes maakten dan een leuk geluid! We tellen de beertjes samen & leren de verschillende kleuren kennen.
Een streepje muziek in de klas? Samen dansen! 


Tijd voor een parcours door de klas. Op de glijbaan klimmen, een knuffelbeertje door de hoepel proberen mikken, door de doos, onder de tafel kruipen en terug naar de glijbaan geraken door in de dozen te stappen. 

Waarom wij zo'n vuile handjes hebben? Dat verklappen we nog niet, dat zullen onze mama's volgende week te zien krijgen! 😉

Zo lieve beertjes, tot morgen voor een spannende dag; wij gaan op schoolreis! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten