dinsdag 10 april 2018

Pasen

Deze week waren er 3 jarigen in onze klas. Hip hip hoera voor Safiya, Nisse en Maysa! Een dikke proficiat met jullie 3de verjaardag! πŸŽ‚πŸŽˆ


We vonden een gek ei in de klas dat zei : "Joehoeeee, ik ben verstopt."  We bespraken welke soorten eieren er zijn en van wie die zouden kunnen zijn. Om te weten van welke kip het ei was, sorteerden we de eieren op basis van de kleur.We vonden ook speciale eitjes, nl. puzzeleitjes. Deze moesten we terug in elkaar puzzelen.


Ook leerden we een liedje over een ei: "Rode stippen op een ei..." en gingen met het liedje aan de slag. We wreven over het ei Γ©n onze handen werden niet vies! Cool hΓ©!πŸ˜‰ Door over het ei te wrijven, merkten we dat de kleuren mengden met elkaar.


Jules had een leuk boekje over eieren gekregen van zijn mama. Het was een recept.
Wij besloten om ook zo'n lekker eitje te maken. Mmm een omelet! LEKKER! 🍳πŸ₯š
En ja hoor, wij hebben allemaal geholpen! 


Nu we al een beetje meer weten over kippen en eieren gingen we deze dieren van wat dichter waarnemen. 
Kippen zijn zacht en hebben een heleboel veren. Met deze zachte veren beschilderden we onze kip.


In de klas van juf Klaar en juf DaniΓ«lla stond een grote verrassing voor ons klaar...

3 schattige kuikens! 🐣πŸ₯🐀


We bekeken de kuikens goed, raakten ze voorzichtig aan en zorgden goed voor hen.
Na het waarnemen maakten we zelf ons eigen kuiken. Het is bijna Pasen en daar hoort een paasmandje bij. We schilderden alles bruin en beplakten de bruine oren met roze papiertjes.
En dan was het zo ver... PAASFEEST in de klas! πŸ‡πŸŽ‰De laatste dag voor de paasvakantie was wel heel speciaal. We mochten in fluo-kledij naar school komen Γ©n vonden chocolade eitjes in onze klas.
Prettige paasvakantie! 🌻


Geen opmerkingen:

Een reactie posten