woensdag 5 april 2017

Thema Pasen!

Deze week in onze klas...

Toen we binnenkwamen op maandag ontdekten de kleuters iets speciaals. In onze zandbak zat er geen zand, maar maïs! We gingen onmiddellijk aan de slag en vonden het heel leuk om de maïs door onze handen te laten glijden, de eierdozen te vullen, ...

We trokken deze week ook naar buiten om daar te spelen & te leren in het zonnetje. Kijk maar!
Repen in stukjes knippen om nadien ons paasmandje mee te versieren

De kip haar pluimen terug geven

Eieren in elkaar puzzelen


Met stoepkrijt tekenen

En spelen in onze maïsbak, die buiten stond!


Op woensdag was het tijd voor fruit. Deze week was het ananas. Een aantal van onze kleuters vonden het heel lekker, voor anderen was het niet zo'n groot succes 😉. Maar al onze vriendjes hebben geproefd 👍!

We speelden met het speelgoed in thema Pasen, 


zochten een eitje dat geluid maakte en riep "joehoe, ik ben verstopt!", dit vonden we geweldig!


Er waren ook paashazen te zien in onze klas 🐰,


en we probeerden om met een wasknijper de wormpjes te vangen om de kuikentjes eten te geven 🐣😉. 

Vrijdag was het een heel speciale dag. We konden 's ochtends niet in onze klas! Alle deuren waren op slot. Wat zou dat nu kunnen betekenen? Was er misschien iemand in onze klas geweest...?


Ja hoor, de paasklokken waren geweest! Ze hadden heerlijke chocolade eieren verstopt in onze klas. Eens kijken of we ze allemaal kunnen vinden! 

We vonden het heel leuk om de eitjes te zoeken en kwamen ze al flink naar de kip brengen om alle eitjes in te verzamelen. 

Later die dag gingen we voor de eerste keer aan de slag met schrijfdans. Hiermee gaan we op een heel leuke manier om met beginnend schrijven. Eerst oefenen we met ons hele lichaam, om nadien op een tafel te oefenen. Bij onze berenvriendjes gaat het er vooral om om te experimenteren en dingen uit te proberen. Deze schrijfdans bleven we in thema: het paasei!


Eerst met heel ons lichaam: wandelen op de muziek over het reuze grote ei, nadien hele grote eieren tekenen in de lucht, 


om ten slotte op tafel aan de slag te gaan met scheerschuim! Eerst vonden we dat maar iets geks, die scheerschuim... 


maar nadien vond iedereen het leuk!


We probeerden zelfs al eieren te tekenen in de scheerschuim!

Had ik al verteld dat het een speciale dag ging zijn? In de namiddag was het een heuse fluo-party! Een afsluitend feestje om te vieren dat we onze fluo hesjes goed hadden gedragen om naar school te komen en weer naar huis te gaan. Onze kleuters hadden geen fluo hesje meer gekregen, maar toch mochten wij mee gaan vieren! 

We mochten verkleed in onze fluo kleren gaan feesten & dansen in het zaaltje, samen met de andere instapklas en de eerste kleuterklassen. Wij vonden het soms een beetje te druk, maar spelen met de ballonnen vonden we wel fijn. 

Om de week helemaal feestelijk af te sluiten, mochten we naar de speelplaats van de lagere school gaan. Daar gingen alle leerlingen samen dansen en zingen op het liedje "Fluo!".

Wij gingen al volledig los op het liedje in onze klas, kijk je mee? 🎶Op de grote speelplaats waren we iets te veel onder de indruk om te dansen, maar we waren wel superflink! 


Daarna nog snel terug naar onze berengrot om onze paasmandjes mee naar huis te nemen en dag te zeggen. Tot over 2 weken liefste beertjes! 🐻 Na de vakantie komen er nieuwe vriendjes bij om mee te spelen, ik kijk er alvast naar uit!Geen opmerkingen:

Een reactie posten