zaterdag 10 juni 2017

Thema water (deel 1)

Thema water! 💧

Deze week draaide alles rond... water! Ook volgende week ontdekken we nog wat meer rond dit thema. 

We genoten allemaal van een dagje extra weekend en kwamen dinsdag de klas binnen... 
Wij hadden extra vriendjes in onze klas gekregen! Benieuwd? 


3 visjes blijven deze weken in onze klas! We vinden dit superfijn! 🐟🐠
We probeerden ze een naam te geven en kwamen uit op: Visje 😉, Nemo & Idola!

We starten de week dan ook met eens goed te kijken naar de vissen: hoe ziet een vis eruit? Kan een vis op het droge leven? Enzovoort! We gaven de visjes ook te eten!


"Daar is de vis!"We maakten een groepswerk: samen de zee schilderen. De visjes bij de juiste viskom sorterenSpelen met de plasticine en schelpen: dit vonden we reuzefijn


Een nieuw spelletje uitproberen: de juiste kleur & vorm van rondje op het opdrachtblad leggen

En ons verkleden! Dit doen we supergraag! Klaar voor zon, zee & strand! 😉We ontdekten deze week ook de waterverf: eerst met witte wasco kleuren, nadien erover gaan met waterverf. Wij kunnen toveren! 

Vissen kleuren voor op ons groepswerk van de zee te kleven! 


We leerden deze week ook het verschil tussen groot & klein. Dit is best moeilijk, maar we hebben dat superflink gedaan! 


Eerst eens kijken naar de schelpen zelf


Nadien ze vergelijken: is dit de grote of de kleine schelp?Om ten slotte op ons blad de grote schelp & de grote vis bij elkaar te kleven, apart van de kleine vis & de kleine schelp. 


Er was deze week ook een nieuwe juf in onze klas! Juf Karin komt in onze klas op maandag & vrijdag. Welkom!


Eerst met krijt op het krijtbord tekenen, nadien wegtoveren met water & een penseel. Met pipetjes water overbrengen van het grote bakje naar het kleine potje: dit vonden we geweldig! 
Juf Ann had gehoord dat het thema van de week water was en had iets meegenomen voor ons! Een speciaal doek om met speciale waterstiften op te tekenen! Dankjewel juf Ann, we vonden het superleuk! Klimmen op de kast & vissen in de juiste viskom sorteren! 
En weer had juf Ann aan ons gedacht! Deze keer had ze een Nijntje konijntje bij! We verstoppen Nijntje en luisteren dan heel goed... van waar komt het geluid? Nijntje roept waar hij verstopt zit. Dit vonden onze berenvriendjes zo grappig! We namen deze week al afscheid van Adora, zij vertrok al op vakantie. Wat gaan we ze missen! We namen daarom nog snel een (heleboel) klasfoto('s). Moeilijk hoor, iedereen laten lachen & kijken! 😉
Fijn weekend iedereen! Tot maandag! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten